Direct naar inhoud -hoofdmenu - submenu - contact

Annette Booiman Mensendieck en Biofeedback therapeut Mensendieck Moves

Stress en Herstel meting

Bij een "stress en herstel meting" wordt uw psycho-fysiologische reactie gemeten. Met behulp van diverse sensoren worden uw lichamelijke reacties gemeten op diverse mentale stressoren en het herstel dat u vertoond na afloop van de stressor.

U kunt een afspraak maken op eigen initiatief of na doorverwijzing van een psycholoog, coach of arts. De "Stress en Herstel meting" worden ook in opdracht van het CSR Centrum uitgevoerd.

Verloop van de test:

Tijdens "de stress en herstel meting" krijgt u een korte vragenlijst en er wordt een psycho-fysiologische registratie gemaakt. Daarna worden in het kort de eerste bevindingen met u doorgenomen en adviezen gegeven.

Er wordt gewerkt met de ProComp Infiniti van Thought Technology. Tijdens de registratie worden diverse waarden gemeten. Dit gebeurt met verschillende sensoren. Twee van de sensoren worden op de schouderspieren geplaatst voor het meten van de spierspanning (SEMG), de twee sensoren voor de ademregistratie worden bij de romp geplaatst en de overige sensoren (voor registratie van temperatuur, de huidweerstand en de hartslag, doorbloeding in de vingertop en HRV controle) worden aan de vingers geplaatst.

Na de meting worden de gegevens geanalyseerd en hier wordt een rapportage van gemaakt. Deze rapportage wordt per email aan u toegestuurd. Als "de stress en herstel meting" op eigen initiatief is gemaakt, is voor het toesturen van de rapportage aan een coach, psycholoog of arts toestemming van de cliënt nodig. Als de meting in opdracht van een psycholoog, arts, coach of het CSR Centrum is gedaan, wordt altijd een kopie van het verslag naar de verwijzer gestuurd.

Tijdens de meting draagt u makkelijke kleding. Het hoeft geen sportkleding te zijn. Voor vrouwen geldt dat een shirtje met spaghetti bandjes en voor mannen een overhemd of loszittend T-shirt prettige kleding is bij het meten.

De afspraak incl. meting duurt 1 uur en 15 min.

Stressprofiel metingen en behandelmogelijkheden

Via het protocol van biofeedbackstressprofiel

Genoemde prijzen zijn inclusief 21% BTW.

Na een stressprofiel meting bestaat de mogelijkheid om actief te werken aan een betere gezondheid. U kunt op de volgende 2 manieren met de uitkomsten van de meting werken aan een nieuwe balans.

Biofeedback therapie

Tijdens biofeedback therapie leert u controle te krijgen over de lichaamsfuncties, die tijdens het stressprofiel niet goed afgestemd waren op de situaties, zoals te alert tijdens ontspanning en te ontspannen tijdens actie. Via sensoren worden de lichaamsfuncties gemeten en weergegeven op een beeldscherm. Doordat u ziet wat er in uw lichaam gebeurt, kunt u met instructies van de therapeut leren wat u moet doen om in de juiste staat te komen. U wordt zich bewust van wat er in uw lichaam gebeurt en leert spanning te voelen en weer los te laten. Biofeedback training heeft bewezen effectiviteit bij klachten, zoals stress, angst, overprikkeling en diverse lichamelijke klachten, zoals pijn en spijsverteringsproblemen.

 

Stresscoaching

Tijdens stress coaching krijgt u een goed inzicht in de manier waarop u reageert op stress: lichamelijk en geestelijk. Daardoor voelt u sneller welke momenten stress opleveren en wanneer u te weinig ontspannen bent. U leert uw leven zo indelen dat er een betere balans is tussen rust en actie en tussen energiegevers en energievreters. U leert beter omgaan met stress en u leert om efficiënt en vaak genoeg te ontspannen.

Bekijk een film over het stressprofiel

© 2018 Annette Booiman Mensendieck- en Biofeedback therapeut

Roerdompstraat 35
1531 XE Wormer
+31(0) 75 642 62 65