Beweging TV

Op de site van beweging.tv zijn een paar ontspanningsoefeningen te vinden die ik regelmatig gebruik in mijn behandelingen.

Deze oefeningen zijn door mij ingesproken en kunnen thuis bij de computer geoefend worden. Deze oefeningen heb je meestal al een keer in mijn praktijk geoefend. Je kunt je aanmelden bij beweging.tv. Na aanmelding kun je door op een van de onderstaande linken te klikken, de betreffende oefening met mijn stem, thuis als huiswerk doen.

Ademoefening

Ademen met aandacht bij de neus Bovenstaande oefening geeft zonder moeite een regelmatig adempatroon, een relaxed gevoel in het lichaam, en rust in het hoofd. De oefening is kort (minder dan 3 minuten) en elegant en kan bijvoorbeeld worden uitgevoerd terwijl je even ergens moet wachten.

Handwarmen

Ontspannen en te leren de handen te warmen Deze oefening zorgt voor ontspanning in het bovenlichaam. De oefening geeft een betere doorbloeding en als gevolg daarvan warme handen. Dit is effectief bij spanningsklachten, hoofdpijn en migraine klachten en de aandoening van Raynaud.

Imagery

Gebruik je verbeelding om ervaren problemen of ongemakken in 3 stappen te neutraliseren en verbetering te creëren. Bij deze oefening worden beelden vanuit het onderbewuste gebruikt om de klacht en het helende proces te visualiseren. Door deze beelden op te roepen kun je gebruik maken van kennis die al in het lichaam aanwezig is en zo jezelf helpen bij het genezingsproces. Het is een krachtige techniek die ook jaren later nog effect heeft als je de beelden van het helende proces weer oproept. Deze oefening is toepasbaar bij allerlei problemen en klachten. Deze oefening kun je gebruiken bij pijnklachten, benauwdheid, angst, herstel na een blessure etc.