Direct naar inhoud -hoofdmenu - submenu - contact

Annette Booiman Mensendieck en Biofeedback therapeut Mensendieck Moves

Mobilizing Awareness ®

In oktober 2009 heeft Annette, als een van de eerste oefentherapeuten in Nederland, de uit 5 delen bestaande opleiding tot Mobilizing Awareness Practitioner bij het NPI, afgerond.

Deze methode richt zich op sensomotorische reëducatie en is ontwikkeld door Servaas Mes, fysiotherapeut/Somatic practitioner & docent. Zijn methode is o.a. gebaseerd op het werk van Matthias Alexander, Moshe Feldenkrais en Thomas Hanna.

De eenvoudige, doordachte, pijnvrije behandelwijze kenmerkt zich door rustige oefeningen die gebaseerd zijn op de natuurlijke manier van bewegen. Hierdoor leert men om de vaak aan de stressrespons gerelateerde pathologische reflexpatronen af te remmen en ontstaat, dankzij de ontspanningsrespons, de mogelijkheid om efficiënt te kunnen bewegen.

Tijdens de behandeling ontstaat zo een merkbare verandering in lichaamshouding, bewegingspatronen, ademhaling en emoties. Deze algehele verbetering van het lichamelijk functioneren, zorgt vaak voor goede resultaten. Door de patiënt worden veranderingen waargenomen in houding, beweging en emotie.

De methode is toepasbaar op het volledige spectrum van het menselijk bewegen. In deze methode wordt, net als bij oefentherapie-Mensendieck, gekeken naar het "hele systeem". In deze benadering staat iemands individuele gezondheid centraal en niet de aandoening.

De werkwijze van Mobilizing Awareness ® en oefentherapie Mensendieck liggen in elkaars verlengde en vullen elkaar aan. De "pandiculaties", (het geleid actief bewegen met lichte weerstand), zorgt voor een goede aanvulling op de actieve oefentherapie.

Meer informatie

© 2021 Annette Booiman Mensendieck- en Biofeedback therapeut

Roerdompstraat 35
1531 XE Wormer
+31(0) 75 642 62 65